Adrian Benţa

Consultant financiar si auditor fiscala

Studii de specialitate: Academia de studii economice, facultatea de contabilitate; atestat de catre Ministerul Muncii ca Inspector de taxe si impozite si Inspector Resurse umane; atestat de Ministerul Finantelor Publice ca si consultant fiscal; atestat de Camera auditorilor financiari ca si auditor financiar; doctorand in contabilitate la Universitatea Valahia.

Activitate profesionala: consultant de specialitate in cadrul firmei proprii, ofera servicii din urmatoarele domenii: T.V.A., solutii de optimizare fiscala, impozit pe venit pentru nerezidenti, impozit pe profit, accize, conducerea contabilitatii, audit financiar. Este autor si coautor la 10 lucrari de specialitate. Este redactor sef la revistele "Prietenii contabilitatii" si "Prietenii fiscalitatii".


Horaţiu Sasu

Jurist si economist, consultant in afaceri

Studii si specializari: Facultatea de Stiinte juridice si administrative - Sibiu (1998), specializarea drept; Facultatea de Administratie si Afaceri din cadrul Universitatii Romano-Germane Sibiu (2005)

Activitatea profesionala: consilier juridic 1998-2002; consultant in afaceri si management din 2001 (societati romane si mixte, romano-germane, romano-belgiene, romano-franceze); consilier manager general in perioada 2004-2005; lector (2001-2005) pe probleme specifice de afaceri in cadrul unor cursuri de Director de vanzari si Inspector de resurse umane, sub egida Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale si Ministerului Educatiei Nationale ; autor de studii, articole si carti pe probleme de dreptul muncii, fiscalitate si contracte comerciale.


Lucian Ţâţu

Conferentiar universitar doctor

Parcurs universitar: Din 1999 – 2006 doctorand ASE Bucuresti, Facultatea Contabilitate si informatica de Gestiune, titlul tezei: Analiza operarii mecanismelor fiscalitatii asupra performantei economico-financiare a firmei 1994 – 1998 Facultatea Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori, ASE Bucuresti

Activitate actuala: conferentiar universitar doctor la Departamentul de Finante, Facultatea Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori, ASE Bucuresti; redactor sef al revistei Curierul fiscal; director al programului de masterat Fiscalitate, organizat de Facultatea Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori, ASE Bucuresti (www.fiscalitate.ase.ro), director al Departamentului de Finante, ASE Bucuresti
Luca Dezmir

Autor de finante personale si investitii, blogger

Studii si experienta personala: A absolvit cursul "Personal and financial planning" la Universitatea Florida, U.S.A; liber profesionist din 1994, experienta de investitor in proprietati imobiliare din 2001, experienta in investitii pe pietele financiare din 2003.

Activitate actuala: A deschis primul blog de finante personale si investitii din Romania in 2007 ("Milionarul Mioritic", site care contine peste 1500 de articole pe teme de specialiatate). Din 2010 scrie carti pe teme legate de finante personale si investitii ("Iesi din labirint", "Mai tare ca banca", "Cum sa faci bani in adolescenta") si fiscalitate ("Manual de guerilla fiscala"). Din 2012 produce cursuri pe platforma de educatie online leducativ.com ("Chrysalis", "Imoexpand", "Curs practic de investitii in produse bancaer", "Curs practic de investitii in fonduri mutuale").
A fost citat sau intervievat in "Romania Libera", "Ziarul Financiar" si "Reader's Digest"